söndag 9 november 2014

COUSCOUS.



























Somnar till meny i P1s marockanska tema och vaknar med ett sug efter couscous.

Så här på hösten är grytor lite extra härliga. Halloumi gör sig oväntat bra i just grytor. Den där härliga konsistensen bevaras, som annars ganska snabbt övergår till något gummiliknande när man steker och den kallnar. Jag brukar ta mig stora friheter när jag följer recept, men skippa inte saffranet i grytan om du är lagd åt samma håll som mig. Jag har ganska nyligen upptäckt att det är värt pengarna. 

4 pers
2 gula lökar - hackade
2 stora morötter - skurna i stora bitar
1 zucchini - i stora bitar
4 vitlöksklyftor - krossade och hackade (inte pressade)
2 msk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 stor knivsudd saffran
2 msk tomatpuré
1 tsk harissapasta
1 msk buljong 
1 pkt kikärtor
500 g krossade tomater
1 pkt halloumi - större kuber, stekta



Bladpersilja, russin och couscous




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar