söndag 16 november 2014

GRANOLA

















Rostad musli är ett perfekt tillfälle att låta kreativiteten få utlopp. Det finns egentligen inget som måste vara med och mängder är efter egna preferenser. Ju mer nötter desto bättre, brukar jag tänka när jag står där med påsen. Framgångsfaktorer är glasering av nötterna och lång tid på låg värme i ugnen.

3 dl havregryn
3 dl rågflingor
1 dl sesamfrön
1 dl linfrön
2 dl solrosfrön
100 g kokosflingor
100 g mandel
150 g pistagenötter
100 g ljust muscvadosocker
50 g honung
1 dl vatten
0,5 dl neutral olja
50 g tranbär
50 g russin

Blanda havregryn, rågflingor, linfrön, sesamfrön och kokosflingor i en skål. Hetta upp vatten, honung, muscvadosocker och olja tills sockret löser sig, blanda i nötter. Häll över vätskan och nötter över grynen, och krama i vätskan. Fördela på en plåt och rosta i 140 °C i 1 1/2 h. Rör om då och då för jämn fördelning av färg och värme. Blanda i torkad frukt efter muslin svalnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar